Top cărți thriller

Cărțile thriller au capacitatea de a te ține în suspans, de a-ți accelera bătăile inimii și de a te face să întorci paginile cu nerăbdare pentru a afla ce se va întâmpla în continuare. Iată zece titluri esențiale în genul thriller pe care oricine ar trebui să le citească.

1. „Da Vinci Code” – Dan Brown

Aceasta este o carte plină de secrete, enigme și comploturi care te vor ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit. Aventurile lui Robert Langdon în decodarea misterelor renascentiste au captivat milioane de cititori din întreaga lume.

2. „The Girl on the Train” – Paula Hawkins

O femeie observă în fiecare zi aceleași case în timp ce călătorește cu trenul, până într-o zi când vede ceva șocant. Ce se întâmplă în continuare este un thriller psihologic captivant care explorează memoria, trădarea și obsesia.

3. „Gone Girl” – Gillian Flynn

Un soț devine principalul suspect în cazul dispariției soției sale. Dar ce s-a întâmplat cu adevărat? „Gone Girl” este un thriller plin de suspans și răsturnări de situație, cu personaje complexe și o explorare profundă a vieții conjugale.

4. „Silence of the Lambs” – Thomas Harris

Un roman de referință în genul thriller-ului psihologic, „Silence of the Lambs” urmărește povestea unei tinere stagiere FBI care trebuie să ceară ajutorul unui psihopat canibal închis pentru a prinde un alt criminal în serie.

5. „The Shining” – Stephen King

O familie se mută într-un hotel izolat unde forțe supranaturale încep să își facă simțită prezența. „The Shining” este un amestec fascinant de horror și thriller, cu personaje bine dezvoltate și o atmosferă încărcată de tensiune.

6. „The Girl with the Dragon Tattoo” – Stieg Larsson

Primul roman din trilogia „Millennium”, „The Girl with the Dragon Tattoo” este un thriller captivant care combină un mister vechi de decenii cu o critică la adresa societății suedeze. Personajele principale, Mikael Blomkvist și Lisbeth Salander, sunt fascinante și complexe.

7. „Big Little Lies” – Liane Moriarty

„Big Little Lies” este un thriller psihologic care explorează viața suburbana, violența domestică și puterea prieteniei. Moriarty are un talent incredibil de a crea personaje tridimensionale și de a construi suspans.

8. „No Country for Old Men” – Cormac McCarthy

Acest roman este un thriller într-o manieră caracteristică lui McCarthy, cu un ton întunecat, violență brutală și personaje memorabile. Povestea este un joc de-a șoarecele și pisica între un vânător de cerbi și un ucigaș psihopat.

9. „The Day of the Jackal” – Frederick Forsyth

Un thriller politic care urmărește un asasin profesionist cunoscut sub numele de „Jackal” care este angajat să îl ucidă pe Charles de Gaulle. Suspansul și detaliile meticuloase fac din această carte o lectură esențială pentru orice fan al genului thriller.

10. „Rebecca” – Daphne du Maurier

Un clasic al literaturii de suspans, „Rebecca” este povestea unei tinere care se căsătorește cu un văduv bogat și se mută în casa acestuia, Manderley, unde descoperă secretele întunecate ale primei soții a soțului său.

11. „Șoaptele Pădurii” – Harlan Coben

Primul roman din seria „Myron Bolitar”, „Șoaptele Pădurii” este un thriller rapid și plin de suspans, cu personaje memorabile și un mister complex. Myron Bolitar, un fost baschetbalist profesionist devenit agent sportiv, este aruncat într-un caz de răpire care aduce la suprafață secrete întunecate din trecutul său.

12. „Bird Box” – Josh Malerman

„Bird Box” este un thriller psihologic de groază care te va ține cu sufletul la gură de la prima pagină până la ultima. Într-o lume post-apocaliptică, creaturi necunoscute cauzează nebunie și moarte celor care le văd. Malorie și copiii ei trebuie să găsească un refugiu sigur, dar pentru asta trebuie să călătorească cu ochii legați.

13. „Înainte să adorm” – S.J. Watson

„Înainte să adorm” este un thriller psihologic tulburător și captivant. Christine se trezește în fiecare zi fără să-și amintească nimic din viața ei din ultimii 20 de ani din cauza unei amnezii anterograde. În încercarea de a-și recăpăta memoria, ea începe să descopere adevăruri îngrozitoare.

14. „Suflete moarte” – Jo Nesbo

Un thriller scandinav de calitate superioară, „Suflete moarte” este unul dintre romanele din seria cu detectivul Harry Hole. O poveste complexă și întunecată de crimă, corupție și răzbunare care va satisface orice fan al genului thriller.

15. „Misery” – Stephen King

Unul dintre cele mai faimoase romane ale lui Stephen King, „Misery” este povestea unui scriitor care este ținut captiv de cea mai mare fană a lui, care devine din ce în ce mai deranjată. Această carte este un amestec perfect de thriller și horror, cu personaje bine conturate și o tensiune care crește constant.

Lasă un comentariu