Top cărți romantice

Iubirea este un sentiment universal și fascinant, iar literatura oferă nenumărate moduri de a o explora. Dacă ești în căutarea unei lecturi romantice care să te emoționeze, să te inspire și să îți încălzească inima, iată zece cărți romantice pe care trebuie neapărat să le citești.

1. „Mândrie și prejudecată” – Jane Austen

În acest roman clasic, Austen ne oferă o imagine incisivă și umoristică a societății engleze de la începutul secolului al XIX-lea, în timp ce urmărește povestea de dragoste dintre Elizabeth Bennet și domnul Darcy. Povestea lor de dragoste plină de tensiune și pasiune a devenit unul dintre cele mai iubite romane romantice din toate timpurile.

2. „Romeo și Julieta” – William Shakespeare

Deși tragic, acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai celebre romane romantice din toate timpurile. Romeo și Julieta ne prezintă o poveste de iubire imposibilă, cu toată intensitatea, pasiunea și tragedia pe care le implică acest lucru.

3. „Jane Eyre” – Charlotte Bronte

„Jane Eyre” este un roman despre maturizare și despre lupta pentru respectarea propriilor convingeri într-o lume ostilă. Jane, eroina acestui roman, este o femeie puternică și independentă, iar povestea sa de dragoste cu misteriosul domn Rochester este de neuitat.

4. „Iubire eternă” – Scott Spencer

Acest roman contemporan de dragoste explorează o poveste de iubire obsesivă, pasională și dureroasă. Spencer descrie cu măiestrie relația dintre David și Jade, cu toate frumusețile și complexitățile ei.

5. „Notebook” – Nicholas Sparks

„Notebook” este o poveste de dragoste atemporală, care ne dezvăluie iubirea în toate formele sale – tânără, veche, pierdută, regăsită. Este o carte care îți va atinge inima și te va face să crezi în puterea iubirii adevărate.

6. „Outlander” – Diana Gabaldon

„Outlander” este un amestec fascinant de istorie, aventură și romantism. Personajul principal, Claire, călătorește în timp, ajungând în Scoția secolului al XVIII-lea, unde se îndrăgostește de un războinic scoțian. Povestea lor este vibrantă, emoționantă și absolut captivantă.

7. „Gone with the Wind” – Margaret Mitchell

Acest roman epic, cu iubirea și războiul în centrul acțiunii, este un clasic al literaturii americane. Povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler este memorabilă, plină de pasiune, orgoliu și regret.

8. „Bridgerton” – Julia Quinn

Dacă ești fan al genului regency romance, „Bridgerton” este o alegere excelentă. Cu umor, dialoguri spirituale și personaje bine construite, Quinn creează o serie de romane romantice care te vor captiva de la început până la sfârșit.

9. „The Rosie Project” – Graeme Simsion

Acest roman este o poveste de dragoste neconvențională și amuzantă, care te va face să râzi și să plângi în același timp. „The Rosie Project” este despre Don, un profesor de genetica cu posibile trăsături de autism, care pornește în căutarea soției perfecte, numai ca să se îndrăgostească de total imprevizibila Rosie.

10. „Me Before You” – Jojo Moyes

O poveste de dragoste modernă, emoționantă și plină de umor, „Me Before You” explorează teme precum viața, moartea și curajul de a-ți urma inima, chiar și când aceasta te conduce într-un loc neașteptat.

Lasă un comentariu