Puterea prezentului – Eckhart Tolle – Recenzie


„Puterea prezentului: Ghid de dezvoltare spirituală” este o carte scrisă de Eckhart Tolle care se ocupă de conceptul de conștientizare a prezentului și de practica mindfulness. A fost publicată pentru prima dată în 1997 și de atunci a câștigat popularitate în întreaga lume, devenind un bestseller.

Tolle susține că trăirea în prezent (sau „aici și acum”) este calea către împlinirea spirituală. El susține că majoritatea oamenilor trăiesc fie în trecut, fie în viitor, ceea ce creează nefericire și suferință. De exemplu, amintirile sau regretele sunt ancore în trecut, în timp ce anxietatea și îngrijorarea sunt legate de viitor.

Folosind limbajul simplu și explicând ideile complexe într-un mod ușor de înțeles, Tolle prezintă cititorilor săi metode de a se elibera de aceste „capcane temporale” și de a trăi în prezent. El explorează concepte precum „corpul de durere”, „observatorul” și „acceptarea”, care sunt idei centrale pentru a înțelege și a aplica învățăturile sale.

Cu toate acestea, unele critici ale cărții sugerează că ideile lui Tolle nu sunt originale, iar unele dintre exemplele și analogiile sale pot fi repetitive. Mai mult, unii oameni ar putea găsi abordarea sa spirituală ca fiind prea vagă sau neconcretă.

În ciuda acestor critici, „Puterea prezentului” a avut un impact semnificativ asupra multor oameni, iar pentru cei interesați de spiritualitate sau mindfulness, este o lectură valoroasă. Tolle încurajează cititorii să trăiască în prezent și să se elibereze de durerea trecutului și de anxietatea viitorului, ceea ce este un mesaj puternic și rezonant pentru mulți.

Lasă un comentariu