Fata din Brooklyn – Guillaume Musso – Recenzie


„Fata din Brooklyn” este un thriller psihologic contemporan scris de Guillaume Musso, unul dintre cei mai populari autori francezi. Cartea a fost publicată pentru prima dată în 2016 și s-a bucurat de un succes imens, plasându-l pe Musso în rândul celor mai bine vânduți scriitori de ficțiune din lume.

Romanul începe cu Raphael, un scriitor de succes, care se bucură de o vacanță romantică în insula Capri cu noua sa iubită, Anna. În timp ce se cufundă în idilica atmosferă a insulei, Raphael și Anna decid să-și mărturisească cel mai întunecat secret unul celuilalt. Când vine rândul Annei să își dezvăluie secretul, ea mărturisește că a comis o crimă. Imediat după aceasta, Anna dispare fără urmă.

Ceea ce urmează este o căutare frenetică, în timp ce Raphael încearcă să-și găsească iubita dispărută și să dezlege misterul din spatele secretului ei. Pe măsură ce Raphael se apropie de adevăr, el se trezește într-o rețea periculoasă de minciuni, trădări și revelații surprinzătoare.

„Fata din Brooklyn” este o poveste captivantă, care combină cu măiestrie suspansul, romantismul și elementele de mister. Musso este un maestru al detaliilor și al construcției de personaje, iar cititorii sunt atrași în poveste de la primele pagini.

Unul dintre punctele forte ale romanului este atmosfera pe care Musso reușește să o creeze. De la însorita insulă Capri, la străzile aglomerate din New York, fiecare locație este descrisă într-un mod care adâncește misterul și crește tensiunea.

Cu toate acestea, ritmul alert și numeroasele răsturnări de situație pot fi obositoare pentru unii cititori. De asemenea, unele detalii ale intrigei pot părea neverosimile sau exagerate.

„Fata din Brooklyn” este un roman intens și captivant, care ține cititorul în suspans până la ultima pagină. Este o lectură potrivită pentru iubitorii de thrillere psihologice și romane de mister.

Lasă un comentariu