Pentru a lucra în liniște de acasă, trebuie să ai un loc confortabil, creat special în acest scop. Un refugiu pentru a gândi și a reflecta mai bine, un spațiu în care să poți fi cât se poate de productiv. Din acest motiv, alegerea lucrurilor adecvate, destinate acestui spațiu este esențială.
Dacă ești pregătit să începi proiectul de amenajare a biroului perfect, dar mai ai nevoie de o sumă de bani cu care să-ți completezi bugetul, solicită un credit nebancar. Cu ajutorul lui vei reuși să achiziționezi tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți pune la punct spațiul de lucru.
În continuare, hai să vedem cum să-ți amenajezi biroul pentru a te bucura de mai multă liniște și productivitate!
Fă-ți un plan
Înainte de a alege mobilierul de birou, îți recomandăm să întocmești un plan. Ia în calcul dimensiunile camerei, câte persoane vor folosi acest spațiu, stilul preferat și ce piese de mobilier sau echipamente electronice îți sunt necesare.
Alege mobilierul de birou potrivit
Amenajarea biroului nu înseamnă să renunți la aspectul estetic de dragul funcționalității. Dimpotrivă, le poți include pe amândouă.
Dar să începem cu elementele de bază. Pe lângă un birou suficient de spațios, ai nevoie de un scaun de birou confortabil și de mobilier potrivit pentru a depozita toate cele necesare, cum ar fi o comodă pe care să-ți așezi imprimanta și tot felul de documente.
În cazul în care spațiul nu este suficient de mare pentru mai multe piese de mobilier, o idee interesantă ar putea fi să profiți la maximum de pereți, adică să folosești etajere și rafturi pe care să depozitezi lucrurile de care ai nevoie.
Poate munca ta include lucrul cu oamenii sau diverse întâlniri de afaceri. Ai putea să-ți amenajezi biroul în așa fel încât să poți primi aici clienții sau partenerii. În acest caz, va trebui să pui la dispoziția celor care vin la tine fotolii sau scaune confortabile.
Alege corpurile de iluminat potrivite
Pentru a lucra cu spor, trebuie să vezi bine. Prea multă sau prea puțină lumină determină încordarea mușchilor oculari, ceea ce duce la senzația de oboseală. Ideal ar fi să amenajezi biroul într-o cameră cu multă lumină naturală, dar dacă nu ai ferestre mari, optează pentru o lampă care să emane o lumină similară.
Totodată, trebuie să ai o lampă de birou potrivită. Cu cât biroul este mai mare, cu atât sunt necesare mai multe surse de lumină.
Alege paleta de culori
Biroul tău va fi si mai confortabil dacă alegi culorile potrivite pentru acest spațiu. Începe cu nuanța pereților, care dă tonul în materie de culoare. Cele mai recomandate culori pentru birou sunt cele pastelate pentru că oferă luminozitate încăperii și o fac să pară mai spațioasă și mai aerisită.
Trecând la mobilier, abordarea este aceeași – mobilierul în nuanțe închise dă un farmec aparte camerei, dar o fac să pară mai încărcată, în timp ce culorile luminoase pot face o cameră să pară mai mare. Alege-l înțelept, astfel încât să pună în valoare camera.
Nu uita de accesorii și obiecte decorative
Gândește-te la ceea ce ai nevoie în fiecare zi pentru a lucra cu spor: caiete, pixuri, mape, post-it-uri și multe altele.
Totodată, pentru ca biroul să arate bine, adaugă elemente decorative. De exemplu, poți pune plante, fotografii cu cei dragi, dar și tablouri și decorațiuni.
Ține totul organizat
Ca să te bucuri de beneficiile pe care îl are lucratul de acasă, trebuie să păstrezi totul în ordine. Un număr suficient de spații de depozitare te poate ajuta să organizezi lucrurile mult mai bine astfel încât să menții totul în ordine. Poate fi mai practic să ai cărțile așezate pe etajere decât să le ții tot timpul pe spațiul de lucru – mai ales dacă acesta este îngust.
Menține o temperatură ideală
Mediul din jurul tău are un impact major asupra concentrării, de aceea este important să te simți în largul tău atunci când lucrezi. Aerisește bine încăperea și adaugă plante verzi care îmbunătățesc calitatea aerului.
În ceea ce privește temperatura, este recomandat să o menții în jur de 21 °C, cu o umiditate între 30 și 60%. Poți achiziționa în acest scop un dispozitiv care să monitorizeze temperatura și umiditatea din încăpere.
Așadar, acum că ai aflat cum îți poți crea biroul perfect acasă, pune-te pe treabă. Dacă mai ai nevoie de o sumă de bani care să te ajute să-ți duci proiectul la bun sfârșit, apelează la credite nebancare IFN. Creditul nebancar IFN te va ajuta să-ți creezi biroul din care nu vei mai dori să pleci.