Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman – Recenzie

Cele cinci limbaje ale iubirii”, scrisă de consilierul de cuplu și terapeutul de familie Gary Chapman, oferă o viziune practică și directă asupra modului în care oamenii pot îmbunătăți și înțelege mai bine relațiile de cuplu.

Ideea de bază a cărții este că există cinci moduri principale – sau „limbaje” – în care oamenii exprimă și doresc să primească iubirea. Acestea sunt:

  1. Cuvintele de confirmare: Acest limbaj folosește cuvinte pentru a afirma oamenii alții. Laudele și complimentele sincere sunt exemple ale acestui limbaj al iubirii.
  2. Timpul de calitate: Acest limbaj înseamnă dăruirea atenției totale partenerului tău, petrecând timp de calitate împreună și având conversații profunde.
  3. Primirea de cadouri: Pentru unele persoane, simbolurile vizibile ale iubirii și afectivității, cum ar fi cadourile, sunt cel mai clar limbaj al iubirii.
  4. Serviciile făcute: Pentru unii, acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele; ei apreciază și exprimă iubirea prin fapte utile sau acte de serviciu.
  5. Contactul fizic: Pentru alții, nimic nu vorbește mai mult decât o îmbrățișare sau un sărut afectuos.

Chapman susține că fiecare persoană are unul sau două limbaje principale de iubire și că relațiile pot suferi atunci când partenerii nu reușesc să se exprime reciproc în limbajul iubirii pe care celălalt îl înțelege și îl apreciază.

Cartea este plină de exemple concrete și sfaturi practice despre cum să identifici și să vorbești fiecare limbaj al iubirii. Mulți oameni au găsit această abordare utilă pentru a îmbunătăți comunicarea și înțelegerea în relațiile lor.

Cu toate acestea, unii critici susțin că modelul de cinci limbaje ale iubirii poate fi prea simplist pentru complexitatea relațiilor umane. Cu toate acestea, „Cele cinci limbaje ale iubirii” oferă un cadru accesibil și ușor de înțeles pentru îmbunătățirea comunicării și înțelegerii într-o relație.

Lasă un comentariu