Cărți scrise de William Faulkner

William Faulkner este unul dintre cei mai remarcabili scriitori americani, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. Cunoscut pentru stilul său inovator și pentru capacitatea sa de a explora în profunzime natura umană, Faulkner a creat unele dintre cele mai memorabile personaje și povești din literatura americană. Iată 10+ cărți scrise de William Faulkner care merită să fie citite:

1. „The Sound and the Fury”

O capodoperă modernistă a literaturii americane, „The Sound and the Fury” explorează declinul familiei Compson, o familie odată respectabilă din sudul Statelor Unite, prin ochii a patru personaje diferite.

2. „As I Lay Dying”

O altă lucrare emblematică a lui Faulkner, „As I Lay Dying” este o relatare puternică a familiei Bundren în încercarea de a-și îngropa mama, cu toate dificultățile și obstacolele pe care le întâmpină pe drum.

3. „Light in August”

Această lucrare se concentrează pe trei personaje principale – Lena Grove, în căutarea tatălui necunoscut al copilului ei nenăscut, reverendul Gail Hightower, bântuit de obsesii și Joe Christmas, un om care traversează Sudul în căutarea identității sale.

4. „Absalom, Absalom!”

Această carte este adesea considerată capodopera lui Faulkner. Ea explorează tema tragicei familii Sutpen și impactul rasismului și ambiției asupra generațiilor viitoare.

5. „Go Down, Moses”

Acest roman alcătuit din șapte povestiri interconectate explorează viața și moștenirea familiei McCaslin, în special impactul sclaviei și rasismului asupra acesteia de-a lungul anilor.

6. „A Rose for Emily”

„A Rose for Emily” este o povestire scurtă dar puternică care prezintă viața tragică a lui Emily Grierson, o femeie bătrână din sudul Statelor Unite, și relația sa stranie cu comunitatea.

7. „The Wild Palms”

Acest roman este format din două povești separate, dar care sunt citite în paralel. Una este o poveste de dragoste tragică, iar cealaltă este o meditație asupra libertății și a consecințelor deciziilor pe care le luăm.

8. „Intruder in the Dust”

Această carte combină elemente de mister și drama socială, punând accent pe temele rasismului și justiției.

9. „Sanctuary”

O lucrare șocantă pentru timpul său, „Sanctuary” explorează tema violenței și a corupției din Sudul Statelor Unite prin prisma tânărei Temple Drake.

10. „The Hamlet”

Prima carte din trilogia „Snopes”, „The Hamlet” este o examinare a ascensiunii familiei Snopes în societatea sudică.

11. „The Town”

A doua carte din trilogia „Snopes”, „The Town” continuă să prezinte ascensiunea familiei Snopes și impactul acesteia asupra comunității Jefferson.

12. „The Mansion”

Finalul trilogiei „Snopes”, „The Mansion” încheie povestea familiei Snopes și influența lor asupra vieții din Jefferson.

Cărțile lui William Faulkner prezintă o panoramă vastă și complexă a vieții în Sudul Statelor Unite, explorând teme precum rasismul, ambiția, iubirea și pierderea. Ele sunt opere fundamentale în literatura americană și sunt esențiale pentru oricine dorește să înțeleagă mai bine cultura și istoria Americii.

Lasă un comentariu