Cărți scrise de Stephen King

Stephen King, numit deseori „Regele Groazei”, este unul dintre cei mai prolifici și recunoscuți autori ai generației noastre. Opera sa cuprinde peste 60 de romane și sute de povestiri scurte, multe dintre acestea adaptate în filme și seriale de televiziune. Fie că ești un fan înrăit al genului horror sau doar un amator de literatură de calitate, aceste cărți ale lui King sunt esențiale.

1. „The Shining” („Strălucirea”)

Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute cărți ale lui King. Povestea este centrată pe Jack Torrance, un alcoolic în recuperare care se mută cu familia sa în Hotelul Overlook în timpul iernii, unde se confruntă cu forțe supranaturale sinistre.

2. „It” („Eso”)

Aceasta este o altă capodoperă a groazei, în care un grup de copii (Clubul Pierzătorilor) se confruntă cu o entitate malefică care ia forma lucrurilor de care se tem cel mai mult.

3. „Carrie”

„Carrie” este romanul de debut al lui King și o poveste cutremurătoare despre o adolescentă cu puteri telekinetice care ia o răzbunare violentă asupra colegilor ei de clasă care au hărțuit-o.

4. „Misery”

„Misery” este o poveste terifiantă despre un autor captivat de cea mai devotată și periculoasă fană a sa.

5. „The Stand” („Ciuma”)

Această operă epică post-apocaliptică prezintă lumea după un virus gripal mortal și lupta dintre bine și rău care urmează.

6. „Pet Sematary” („Cimitirul animalelor”)

Aceasta este o poveste înfricoșătoare despre moarte, doliu și consecințele teribile ale înviatului morților.

7. „Salem’s Lot” („Lotul lui Salem”)

Un scriitor se întoarce în orașul său natal doar pentru a descoperi că locuitorii devin vampiri.

8. „The Green Mile” („Culoarul morții”)

O poveste emoționantă despre un paznic de închisoare care se împrietenește cu un deținut cu puteri supranaturale.

9. „The Dark Tower Series” („Seria Turnul întunecat”)

O serie epică de fantezie care îmbină elemente de horror, science-fiction și western, centrată pe călătoriile pistolarului Roland Deschain.

10. „Under the Dome” („Sub Dom”)

Un mic oraș din Maine se trezește brusc izolat de restul lumii printr-un dom invizibil și impenetrabil.

11. „Doctor Sleep” („Doctorul somn”)

Sequel la „The Shining”, „Doctor Sleep” urmărește viața adultă a lui Danny Torrance, copilul dotat cu „strălucire” din romanul original.

12. „11/22/63”

Un roman cu călătorii în timp, în care protagonistul încearcă să prevină asasinarea președintelui JFK.

Stephen King a influențat enorm genul horror și cultura populară în ansamblu. Povestirile sale, deși înspăimântătoare, sunt și profund umane, explorând teme precum frica, pierderea, doliul și puterea prieteniei. Indiferent de romanul pe care îl alegi să citești prima dată, cu siguranță nu vei fi dezamăgit.

Lasă un comentariu