Cărți scrise de J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien este unul dintre cei mai influenți scriitori ai secolului al XX-lea, cunoscut în special pentru crearea lumii fantastice a „Pământului de Mijloc”. Poveștile sale pline de imaginație, cu hobbiți, elfi, pitici și oameni, sunt înrădăcinate într-o mitologie bogată și detaliată, în care binele luptă împotriva răului într-un decor epic.

Iată unsprezece dintre cele mai notabile cărți ale lui Tolkien, care sunt esențiale pentru orice pasionat de literatură fantastică.

„The Hobbit”

„Hobbitul” este o carte esențială pentru orice fan al literaturii fantastice. Este povestea lui Bilbo Baggins, un hobbit care se bucură de confortul casei sale, până când este tras într-o aventură epică pentru a recupera comoara unui dragon.

„The Lord of the Rings” Trilogy

Trilogia „Stăpânul Inelelor”, formată din „Fellowship of the Ring”, „The Two Towers” și „Return of the King”, este capodopera lui Tolkien. Aici, hobbitul Frodo Baggins are misiunea de a distruge Inelul Puterii pentru a preveni întunecarea Pământului de Mijloc.

„The Silmarillion”

„Silmarillion” este o colecție de povestiri care detaliază mitologia Pământului de Mijloc, de la crearea lumii până la zilele dinaintea acțiunii din „Hobbit” și „Stăpânul Inelelor”.

„Unfinished Tales”

„Povestiri neterminate” este o colecție de narațiuni și eseuri care adaugă adâncime și culoare lumii create de Tolkien. Cartea oferă detalii suplimentare despre personaje, locuri și evenimente din „Silmarillion”, „Hobbit” și „Stăpânul Inelelor”.

„The Children of Húrin”

„Copiii lui Húrin” este o poveste tragică despre destinul unui om puternic, Húrin, și al copiilor săi, în lupta împotriva unei forțe răului.

„The History of Middle-Earth”

„Istoria Pământului de Mijloc” este o serie de 12 volume care oferă o privire detaliată asupra procesului creativ al lui Tolkien, inclusiv schițe timpurii, poezii și povestiri care nu au ajuns în lucrările sale finale.

„Tales from the Perilous Realm”

„Povestiri din Regatul Periculos” este o colecție de povestiri fantastice, inclusiv „Roverandom” și „Farmer Giles of Ham”, care nu fac parte din mitologia Pământului de Mijloc, dar sunt esențiale pentru înțelegerea stilului și imaginației lui Tolkien.

„Letters from Father Christmas”

„Scrisori de la Moș Crăciun” este o colecție de scrisori și desene pe care Tolkien le-a făcut pentru copiii săi, în care Moș Crăciun împărtășește povești despre viața lui la Polul Nord.

„The Adventures of Tom Bombadil”

„Aventurile lui Tom Bombadil” este o colecție de 16 poezii, majoritatea dintre ele legate într-un fel sau altul de lumea „Pământului de Mijloc”.

„Beren and Lúthien”

„Beren și Lúthien” este o poveste de dragoste care se întinde pe întreaga istorie a Pământului de Mijloc, și este esențială pentru înțelegerea multor alte povestiri din operele lui Tolkien.

„The Fall of Gondolin”

„Căderea Gondolinului” este o poveste epică despre un oraș secret care se confruntă cu puterea răului. Este unul dintre cele mai dramatice și tragice evenimente din istoria Pământului de Mijloc.

Lasă un comentariu