Cărți scrise de J.K. Rowling

J.K. Rowling, autoarea britanică care a dat viață lumii magice din Harry Potter, a devenit un fenomen global în lumea literaturii. Povestirile sale captivante și personajele memorabile au adus magia în viețile a milioane de cititori de toate vârstele. Iată 10+ cărți ale lui J.K. Rowling care merită să fie citite:

1. „Harry Potter și Piatra Filozofală”

Primul volum al seriei Harry Potter introduce cititorii într-o lume magică extraordinară. Tânărul Harry Potter află că este de fapt un vrăjitor și este invitat să studieze la Hogwarts, o școală pentru vrăjitori și vrăjitoare. Aici, el întâlnește prietenii săi cei mai buni, Hermione Granger și Ron Weasley, și începe să învețe despre trecutul său complicat și despre legătura pe care o are cu cel mai temut vrăjitor din toate timpurile, Lord Voldemort.

2. „Harry Potter și Camera Secretelor”

În cel de-al doilea volum, Harry, acum un student în cel de-al doilea an la Hogwarts, descoperă că un monstru terifiant amenință studenții de la școală. Într-un efort de a descoperi adevărul, Harry deschide Camera Secretelor și se confruntă cu un dușman pe care nu l-a mai întâlnit până acum.

3. „Harry Potter și Prizonierul din Azkaban”

În al treilea volum, pericolele cresc, deoarece se presupune că un criminal periculos a evadat din închisoarea vrăjitorilor, Azkaban, și caută să se răzbune pe Harry. Între timp, Harry explorează harta maurăderilor și descoperă secretul complex al nașterii sale.

4. „Harry Potter și Pocalul de Foc”

În cel de-al patrulea volum, Harry este luat prin surprindere când numele său este extras din Pocalul de Foc pentru a participa la un periculos turneu inter-școlar. Între timp, Lord Voldemort își consolidează puterea, ceea ce duce la o confruntare mortală care va schimba totul.

5. „Harry Potter și Ordinul Phoenix”

Volumul cinci găsește un Harry mai matur, care trebuie să conducă lupta împotriva Ministerului Magiei care neagă întoarcerea lui Voldemort. Această carte explorează teme mai întunecate și personajele încep să se confrunte cu provocările adolescenței și cu amenințarea unui război iminent.

6. „Harry Potter și Prințul Semipur”

În penultimul volum, Harry și Dumbledore lucrează împreună pentru a dezvălui secretele trecutului lui Voldemort și a descoperi cum să-l învingă. Trădări, pierderi și dezvăluiri surprinzătoare fac din această carte una dintre cele mai emoționante din serie.

7. „Harry Potter și Talismanele Morții”

În ultima carte, Harry, Ron și Hermione încep o căutare periculoasă pentru a găsi și distruge obiectele care îl fac pe Voldemort nemuritor. În timp ce se apropie de finalul călătoriei, ei se confruntă cu pierderi tragice și lupte finale devastatoare.

8. „Animale fantastice și unde pot fi găsite”

Aceasta este o „carte în carte” din universul Harry Potter, un ghid de criptozoologie scris de „Newt Scamander” care prezintă diferite creaturi magice din lumea vrăjitorilor. În acest volum, cititorii pot explora lumea naturală a vrăjitorilor, cu descrieri detaliate ale diferitelor creaturi magice.

9. „Bâlbâielile lui Bard”

Acest volum cuprinde cinci povești fantastice, adorate de vrăjitori și vrăjitoare pentru înțelepciunea și lecțiile morale pe care le oferă. Cititorii vor fi încântați de povestirile variate și de modul în care acestea se împletesc în lumea mai mare a lui Harry Potter.

10. „Quidditch prin vremuri”

„Quidditch prin vremuri” este o istorie a sportului popular din lumea vrăjitorilor, Quidditch. Cartea oferă o vedere de ansamblu asupra originilor sportului, echipelor celebre și regulilor jocului, aducând un plus de profunzime și context lumii magice create de J.K. Rowling.

11. „Omul numit Ove” (Serie Robert Galbraith)

J.K. Rowling, sub pseudonimul Robert Galbraith, intră în lumea romanului polițist cu această serie. Fiecare volum urmărește detectivul particular Cormoran Strike și asistenta sa Robin Ellacott în timp ce dezlegă cazuri de crimă complexe în Londra modernă.

12. „The Casual Vacancy” („Un loc vacant”)

Primul roman pentru adulți al lui J.K. Rowling, „Un loc vacant”, este un studiu detaliat al societății contemporane. Într-un orășel idilic din Anglia, moartea neașteptată a unui membru al consiliului parohial dezvăluie tensiuni și secrete sub suprafața comunității. Acest roman dezvăluie latura mai întunecată a vieții de provincie, cu o satiră mordantă și personaje complexe.

Lasă un comentariu