Cărți scrise de Franz Kafka

Franz Kafka este unul dintre cei mai importanți autori ai literaturii moderne. Opera sa este recunoscută pentru modul în care explorează temele alienării, a anxietății existențiale și a absurdului. Iată o selecție a celor mai importante 10 lucrări ale sale care ar trebui citite de oricine.

„Metamorfoza”

„Metamorfoza” este una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Kafka. Aceasta urmărește povestea lui Gregor Samsa, un vânzător care se trezește într-o dimineață pentru a descoperi că s-a transformat într-un monstruos gândac.

„Procesul”

„Procesul” este un roman despre un om, Josef K., care este arestat și judecat de un sistem legal impenetrabil și arbitrar, fără a i se dezvălui vreodată ce crimă a comis.

„Castelul”

„Castelul” urmărește povestea lui K., un om care încearcă să acceseze și să intre într-un misterios castel aparent guvernat de birocrație și ritualuri obscure.

„America”

Cunoscută și sub titlul „Omul dispărut”, „America” este povestea unui tânăr imigrant european, Karl Rossmann, care se luptă să găsească o poziție și un sens în noua lume a Americii.

„O mica femeie”

„O mică femeie” este o povestire care ilustrează sentimentele de alienare, singurătate și anxietate printr-o întâlnire neplăcută între narator și o femeie misterioasă și ostilă.

„Colonia penitenciară”

„Colonia penitenciară” este o poveste sumbră despre un ofițer de justiție obsedat de un aparat de tortură pe care îl consideră esențial pentru funcționarea societății.

„Condamnatul la moarte”

„Condamnatul la moarte” este o povestire în care un om își așteaptă execuția și reflectă asupra sensului și inutilității vieții și morții.

„Judecătorul”

„Judecătorul” este o povestire despre un tânăr care se confruntă cu un judecător aparent omnipotent și cu sistemul său de justiție înșelător și irațional.

„Medicul rural”

„Medicul rural” este o povestire care urmărește lupta unui medic de a salva o fată bolnavă într-un sat izolat, în timp ce se confruntă cu ignoranța și ostilitatea localnicilor.

„Aerodromul la Grand”

„Aerodromul la Grand” este o povestire în care un aviator participă la un spectacol de aviație într-un sat mic și este prins într-un conflict între așteptările publicului și propria sa conștiință.

„Investigațiile unui câine”

„Investigațiile unui câine” este o alegorie profundă în care un câine vorbitor își cercetează propria existență și natura universului.

Lasă un comentariu