Cărți scrise de Arthur Conan Doyle

Când vorbim despre Arthur Conan Doyle, primul personaj care ne vine în minte este, desigur, Sherlock Holmes, detectivul fictiv renumit pentru inteligența sa ascuțită și puterea sa de deducție. Însă opera lui Doyle nu se rezumă doar la acest personaj iconic. Acesta a scris de asemenea romane istorice, povestiri cu fantome și științifico-fantastic. Iată o listă de 10 cărți de-ale lui Arthur Conan Doyle pe care orice fan al literaturii trebuie să le citească.

1. „A Study in Scarlet” (O studiere în roșu)

Aceasta este cartea în care facem cunoștință pentru prima oară cu genialul detectiv Sherlock Holmes și cu loialul său prieten, Dr. John Watson. Povestea se desfășoară în jurul unei crime misterioase care are loc în Londra și pe care doar Holmes o poate rezolva.

2. „The Sign of Four” (Semnul celor patru)

Aceasta este a doua carte a seriei Sherlock Holmes și implică un caz complex care se bazează pe un complot indian și pe o vânătoare de comori. Holmes și Watson sunt solicitați să rezolve misterul dispariției unui om și descoperă o poveste de dragoste încâlcită.

3. „The Hound of the Baskervilles” (Câinele din Baskerville)

Considerată una dintre cele mai bune lucrări ale lui Doyle, această carte aduce în prim-plan legenda unui câine demonic care bântuie o familie nobilă din Dartmoor. Holmes și Watson sunt solicitați să investigheze acest caz și să descopere dacă este vorba de supranatural sau de o farsă bine pusă la punct.

4. „The Adventures of Sherlock Holmes” (Aventurile lui Sherlock Holmes)

Aceasta este o colecție de 12 povestiri scurte cu Sherlock Holmes. Fiecare poveste este o aventură în sine, cu cazuri care variază de la crimă și adulter până la spionaj și furt de bijuterii.

5. „The Memoirs of Sherlock Holmes” (Amintirile lui Sherlock Holmes)

Aceasta este o altă colecție de povestiri despre Holmes, ce include unele dintre cele mai renumite cazuri ale sale, inclusiv „Silver Blaze”, „The Musgrave Ritual” și „The Final Problem”, în care Holmes se confruntă cu inamicul său de moarte, profesorul Moriarty.

6. „The Lost World” (Lumea dispărută)

Aceasta este prima carte a seriei „Professor Challenger”, în care profesorul George Edward Challenger, un om de știință excentric, descoperă o lume preistorică ascunsă în inima Amazonului. Povestea este plină de aventură și de personaje neobișnuite.

7. „The White Company”

Aceasta este o lucrare istorică care se concentrează asupra unui grup de mercenari englezi în timpul Evului Mediu. Cartea este cunoscută pentru descrierile sale picturale ale vieții și bătăliilor din acea perioadă.

8. „Sir Nigel”

Aceasta este o continuare a „The White Company”, concentrându-se pe personajul Sir Nigel Loring și pe aventurile sale eroice în timpul Războiului de 100 de Ani.

9. „Tales of Terror and Mystery” (Povestiri de groază și mister)

Aceasta este o colecție de povestiri de groază și mister scrise de Doyle, care arată abilitatea sa de a trece de la genul detectivistic la cel de groază și supranatural.

10. „The Poison Belt” (Cureaua cu otravă)

Aceasta este a doua carte a seriei „Professor Challenger”, în care Pământul trece printr-un nor de gaz toxic, forțându-l pe Challenger și pe aliații săi să găsească o modalitate de a supraviețui.

Fie că ești un fan al lui Sherlock Holmes sau doar un iubitor de literatură în general, cărțile lui Arthur Conan Doyle oferă o îmbinare unică de mister, aventură și umor britanic.

Lasă un comentariu