Cărți scrise de Agatha Christie

Agatha Christie este o figură emblematică în lumea literaturii de mister și crimă. Poveștile ei ingenioase și personajele inconfundabile au captivat milioane de cititori de-a lungul anilor. Dacă ești nou în opera ei sau pur și simplu vrei să te reîntorci la vechile ei capodopere, iată zece dintre cele mai remarcabile cărți ale Agathei Christie pe care oricine ar trebui să le citească.

1. „Și gata nu mai rămase nici unul”

Cunoscută și sub titlul original „Ten Little Niggers”, aceasta este una dintre cele mai celebre și inovatoare cărți de mister scrise vreodată. Zece oameni sunt invitați pe o insulă izolată, unde un misterios gazdă îi acuză de diverse crime. Unul câte unul, ei încep să moară în circumstanțe care corespund unui vechi cântec pentru copii, în timp ce rămășițele încearcă disperat să descopere cine este criminalul.

2. „Crima din Orient Express”

Probabil cel mai cunoscut roman al Agathei Christie, „Crima din Orient Express” îl pune pe celebrul detectiv Hercule Poirot în centrul unui mister complicat în plină iarnă, pe celebrul tren Orient Express. Cu un vagon plin de suspecți și un asasin la bord, Poirot trebuie să descopere adevărul înainte ca trenul să ajungă la destinație.

3. „Moarte pe Nil”

În „Moarte pe Nil”, Poirot se află în vacanță în Egipt, când este atras într-un caz de omucidere complex, cu gelozie, lacomie și trădare la fiecare pas. Christie folosește cu măiestrie atmosfera exotică pentru a-și amplifica povestea plină de suspans.

4. „Misterul din Styles”

„Misterul din Styles” este primul roman al Agathei Christie și introducerea în lume a faimosului detectiv Hercule Poirot. Când bogata Emily Inglethorp este otrăvită în propria ei casă, Poirot trebuie să folosească toate resursele sale pentru a dezlega acest mister complicat.

5. „Omul cu două stângi”

„Omul cu două stângi” este un roman de spionaj ce îl are în centru pe Tommy și Tuppence Beresford, o pereche de detectivi amatori. Când un om de știință dispare, cuplul trebuie să se infiltreze într-o organizație criminală pentru a-l găsi.

6. „Cai verzi”

„Cai verzi” este un roman ce pune accent pe atmosferă și suspans. Într-un mic sat englezesc, o serie de crime aparent neconectate îl conduc pe superintendentul Battle pe un drum plin de suspans și mister.

7. „Crima din trei acte”

„Crima din trei acte” este un roman de mister în care Hercule Poirot se confruntă cu un criminal care pare să își planifice crimele ca pe niște piese de teatru. Otrăvire, asfixiere și o crimă în public – Poirot trebuie să dezlege toate aceste crime aparent nesimțite.

8. „A.B.C. contra Poirot”

În „A.B.C. contra Poirot”, un criminal în serie care pare să ucidă în ordine alfabetică îl provoacă pe Poirot la un joc mortal. Fiecare crimă este precedată de o scrisoare trimisă lui Poirot, iar detectivul trebuie să se grăbească să prevină următoarea crimă.

9. „Cinci porci”

„Cinci porci” este un mister de tip „camera închisă”, în care Poirot trebuie să rezolve o crimă petrecută cu 16 ani în urmă. Cu toți suspecții și martorii vechi, acesta este unul dintre cele mai dificile cazuri ale sale.

10. „Cartea neagră”

„Cartea neagră” este un roman de mister al Agathei Christie care îl prezintă pe Superintendentul Battle. Când o tânără femeie moare subit în timpul unei petreceri, Battle este chemat să dezlege misterul și să prindă criminalul.

Acestea sunt doar zece dintre cele mai bune cărți scrise de Agatha Christie. Ele oferă o privire fascinantă asupra geniului ei narativ și sunt un punct de pornire perfect pentru oricine dorește să se aventureze în opera sa.

Lasă un comentariu