Cărți polițiste pe care trebuie să le citești

„Crimă și Pedeapsă” – Fyodor Dostoevsky

„Crimă și Pedeapsă” este unul dintre cele mai celebre romane polițiste din toate timpurile. Acesta ne prezintă povestea lui Raskolnikov, un tânăr intelectual rus care comite o crimă, crezând că este înălțat deasupra legilor oamenilor. Întreaga carte este o explorare profundă a psihologiei umane și a sentimentelor de vinovăție.

„Post Mortem” – Patricia Cornwell

„Post Mortem” este primul roman din faimoasa serie Kay Scarpetta a Patriciei Cornwell. În această carte, Scarpetta, medic legist în Richmond, Virginia, trebuie să prindă un criminal în serie care își alege victimele aparent la întâmplare.

„Femeia în Albastru” – Peter James

Această carte face parte din populara serie a lui Peter James, „Roy Grace”. În acest roman, inspectorul Grace trebuie să rezolve un caz complicat de crimă, unde victimele sunt toate femei și sunt legate într-un fel sau altul de un misterios costum albastru.

„Semnul celor Patru” – Arthur Conan Doyle

Unul dintre cele mai bune romane cu Sherlock Holmes, „Semnul celor Patru” îl prezintă pe faimosul detectiv londonez și pe partenerul său, Dr. Watson, într-o cursă de a rezolva un mister care implică un tezaur ascuns și o crimă veche de decenii.

„Maigret și Omul Singur” – Georges Simenon

În această carte, inspectorul Jules Maigret trebuie să rezolve un caz în care victima, un om de rând, pare să nu aibă nicio legătură cu lumea infracțională, ceea ce face ca rezolvarea cazului să fie cu atât mai dificilă.

„Gone Girl (Fata dispărută)” – Gillian Flynn

Romanul „Gone Girl” este o explorare a vieții conjugale și a jocurilor psihologice pe care soții le pot juca unul cu celălalt. Când soția lui Nick Dunne dispare, toate indiciile par să indice că el este vinovat. Însă realitatea se dovedește a fi mult mai complicată.

„Noaptea în care a dispărut Frank” – Michael Connelly

„Noaptea în care a dispărut Frank” este unul dintre romanele polițiste cu detectivul Harry Bosch, în care acesta trebuie să investigheze dispariția unui fost coleg de-al său, Frank.

„Marele somn” – Raymond Chandler

În „Marele somn”, Raymond Chandler ne introduce în lumea privată a detectivului Philip Marlowe. Acesta este angajat să rezolve un șantaj, dar se trezește în mijlocul unei rețele de crime, droguri și jocuri de noroc.

„The Girl with the Dragon Tattoo (Fata cu un dragon tatuat)” – Stieg Larsson

Primul roman din seria „Millennium” a lui Stieg Larsson ne prezintă o jurnalistă de investigație și un hacker genial care încearcă să rezolve un caz de dispariție veche de decenii.

„The Murder of Roger Ackroyd (Crima din Mesopotamia)” – Agatha Christie

Acest roman este una dintre cele mai celebre lucrări ale Agathei Christie. După moartea bruscă a lui Roger Ackroyd, detectivul Hercule Poirot este adus să rezolve cazul. Cu toate acestea, cu cât descoperă mai multe indicii, cu atât devine mai complex misterul.

Lasă un comentariu