Cărți cu poezii scrise de Emily Dickinson

Emily Dickinson este una dintre cele mai cunoscute și apreciate poete americane. De-a lungul vieții, ea a scris aproape 1800 de poezii, multe dintre acestea fiind publicate postum. Abordarea inovatoare a limbajului și formei, împreună cu temele ei despre moarte, nemurire, dragoste și natură, au făcut-o o figură iconică în literatura americană. Iată o listă cu volumele semnificative care conțin poeziile lui Emily Dickinson, pe care oricine ar trebui să le citească.

1. „The Poems of Emily Dickinson: Variorum Edition”

Aceasta este o colecție exhaustivă care conține aproape toate poeziile scrise de Emily Dickinson. Este un volum de referință pentru oricine dorește să se aprofundeze în poezia ei.

2. „The Complete Poems of Emily Dickinson”

Aceasta este o altă colecție integrală a poeziilor lui Dickinson, editată de Thomas H. Johnson. Este o lectură esențială pentru a înțelege amploarea și profunzimea operei sale poetice.

3. „Final Harvest: Emily Dickinson’s Poems”

Această colecție selectează cele mai bune și mai reprezentative poezii ale lui Dickinson. Este un loc bun de pornire pentru cei care sunt noi în poezia ei.

4. „The Gorgeous Nothings: Emily Dickinson’s Envelope Poems”

Aceasta este o colecție de poezii pe care Emily Dickinson le-a scris pe plicuri și fragmente de hârtie. Aceste „nimicuri superbe” arată modul în care poetul a experimentat cu forma și spațiul.

5. „Envelope Poems”

O altă colecție a poeziilor scrise pe plicuri de către Dickinson. Aceste poezii, deși scrise pe bucăți de hârtie aparent banale, sunt o sursă de inspirație și fascinație.

6. „Open Me Carefully: Emily Dickinson’s Intimate Letters to Susan Huntington Dickinson”

Deși nu este o colecție de poezii, această carte oferă o perspectivă asupra vieții private a lui Dickinson prin intermediul scrisorilor pe care le-a trimis prietenei sale apropiate, Susan Huntington Dickinson.

7. „The Heart Asks Pleasure First”

Aceasta este o selecție de poezii scrise de Dickinson pe tema dragostei, suferinței și dorinței.

8. „The Poetry of Emily Dickinson”

Aceasta este o altă colecție extinsă care include poeziile sale cele mai cunoscute și cele mai puțin cunoscute.

9. „The Essential Emily Dickinson”

Această colecție conține selecții din poeziile lui Dickinson, concentrându-se pe temele esențiale abordate în poezia ei, de la natură la moarte, la dragoste și dincolo de acestea.

10. „Hope Is the Thing with Feathers: The Complete Poems of Emily Dickinson”

Aceasta este o altă ediție completă a poeziilor lui Dickinson, oferind cititorilor șansa de a experimenta frumusețea și profunzimea poeziei sale.

Chiar dacă Emily Dickinson nu a publicat multe poezii în timpul vieții sale, opera ei postumă este vastă și profundă. Lucrările ei continuă să influențeze și să inspire cititorii la peste un secol după moartea sa. Fiecare dintre aceste volume oferă o fereastră diferită în lumea ei poetică, permițând cititorilor să exploreze în profunzime și să aprecieze geniul ei poetic.

Lasă un comentariu